העברת בעלות על רכב: כל מה שצריך לדעת לפני שהרכש החדש הופך רשמית לשלכם

אם אתם עומדים לרכוש רכב חדש אתם חייבים לעשות העברת בעלות לפני שהוא הופך רשמית לשלכם. מה זה העברת בעלות, למה חשוב לבצע את זה כמה שיותר מהר ואיך עושים את זה? כל התשובות לפניכם.

העברת בעלות – מה זה בכלל?

העברת בעלות היא תהליך שאתם חייבים לעשות לפני שהרכב החדש הופך רשמית לשלכם. מדובר כמובן בתהליך חובה שאתם צריכים לבצע על פי חוק ורק אחרי שתבצעו אותו הרכב החדש יירשם על שמכם באופן רשמי במשרד הרישוי. את העברת הבעלות עושים בבנק הדואר, למרות שהיום ניתן לעשותו גם אונליין מבלי להגיע פיזית לסניף. אז אם אתם עומדים לרכוש רכב חדש, הנה כמה טיפים בנושא שיסייעו לכם לעבור את התהליך בהצלחה.

למה חשוב לבצע את התהליך כמה שיותר מהר?

חשוב לציין, כל עוד לא תעשו העברת בעלות אתם לא תוכלו לרשום את הרכב על שמכם, לעשות לו ביטח חובה ומקיף וכמובן לעשות לו טסט. בתוך כך, ללא כל אלה לא תוכלו לחדש את רישיון הנהיגה שלכם ולמעשה לא תוכלו לעלות עם הרכב על הכביש. במידה ותבחרו לעלות עם הרכב על הכביש למרות שלא עשיתם העברת בעלות, אתם כמובן עוברים על החוק וחשוב שתדעו את זה.

מה חשוב לעשות לפני העברת בעלות?

לפני שאתם מחליטים לעשות העברת בעלות אנחנו ממליצים לכם לעשות בדיקה לרכב. חשוב לציין, גם אם הרכב נראה לכם במצב מעולה ואתם מרגישים שאתם זורקים סתם כסף לפח, אל תוותרו על הבדיקה הזו. לא פעם בבדיקות הללו מוצאים תקלות שבמקרה הטוב יסייעו לכם להתמקח על המחיר, ובמקרה הרע לרדת מהעסקה.

באופן כללי מקובל שמי שרוכש את הרכב הוא זה שמשלם על הבדיקה, אך כמובן שלא מדובר בחוק כתוב. שני הצדדים יכולים להחליט בניהם מי משלם על הבדיקה, ניתן כמובן להחליט שבמקרה והרכב לא עובר את הבדיקה שני הצדדים חולקים בעלות שלה על מנת שלא תרגישו מאוכזבים.

 

 

איך עושים העברת בעלות?

על מנת לעשות העברת בעלות שני הצדדים, המוכר והקונה, צריכים להתייצב בסניף בנק הדואר הקרוב אליהם. אתם יכולים לעשות את זה בסניף הסמוך לבית של המוכר, של הקונה או בסמוך למכון בדיקת הרכבים שאצלו תעשו את הבדיקה לפני הרכישה, זה לא באמת משנה. אין משמעות לעיר שבה תעשו את העברת הבעלות ומהבחינה הזו זה מאד גמיש.

להעברת הבעלות אתם צריכים להגיע עם תעודות זהות ורישיון רכב וכמובן לשלם אגרה שנכון לאפריל 2000 עומדת על סכום של 219 ₪. התהליך עצמו אורך כמה דקות, תלוי כמובן בתור שיש בסניף בנק הדואר. בסוף התהליך אתם תקבלו שטר חתום שהוא זה שמהווה את ההוכחה שאתם הבעלים הרשמיים של הרכב.

האם ניתן לעשות העברת בעלות באמצעות ייפוי כוח?

נפתח בשורה התחתונה ונגיד שכן, אפשר לעשות העברת בעלות באמצעות ייפוי כוח. מה שכן, יש כמה תנאים שאתם צריכים לעמוד בהם. ראשית, יש להגיע עם תעודת זהות מקורת בלבד של מייפה הכוח ושל האדם שקיבל את ייפוי הכוח, קרי אתם. בנוסף, יש למלא טופס ייפוי כוח של אדם פרטי ולחתום עליו. כמו כן, יש להגיע עם רישיון הרכב ששייך לרכב שעומד במוקד העברת הבעלות, זה כמובן חשוב מאד.

לסיכום

אם אתם רוכשים רכב חדש אתם חייבים לעשות העברת בעלות על מנת לרשום את הרכב על שמכם. במאמר זה למדנו מה זה העברת בעלות, מתי חשוב לעשות אותה, איך עושים אותה והאם ניתן להיעזר בייפוי כוח על מנת לא להגיע לסניף.

שאלות בנושא העברת בעלות על רכב: כל מה שצריך לדעת לפני שהרכש החדש הופך רשמית לשלכם

למידע נוסף על העברת בעלות על רכב: כל מה שצריך לדעת לפני שהרכש החדש הופך רשמית לשלכם

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות