חווים התקף חרדה בזמן נהיגה? כמה טיפים שיוכלו לעזור

התקפי חרדה ופאניקה הינם חוויות קשות לאנשים המתמודדים עמן ולסובבים אותם. התקף חרדה מתבטא בתחושת חרדה או פחד גדול, לרוב בשילוב עם תסמינים גופניים כמו דופק מהיר, זיעה, רעד בגוף, תחושה של קוצר נשימה, לחץ בחזה ועוד. התקפים כאלה יכולים לקרות לכל אחד ואחת בכל סיטואציה, גם בזמן נהיגה. למעשה, חרדת נהיגה היא בין החרדות הספציפיות והנפוצות ביותר, והיא גורמת לתחושה של מצוקה וחוסר אונים. היא יכולה לנבוע מפחד להתמצא בכביש, מפחד מנהיגה בכבישים סואנים ומהירים, מפחד מנסיעה בתנאי מזג אוויר קיצוניים וכדומה. אז מה אפשר לעשות כאשר חווים התקף חרדה בזמן הנהיגה? הינה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם.

קודם כל – עצרו בצד!

בראש ובראשונה, ברגע שאתם מזהים חווים התקף נהיגה כאשר אתם נוהגים, בין אם מסיבה ספציפית ובין אם ללא טריגר ניכר לעין, עצרו את הרכב בצד. המשך נהיגה במצב הזה יכולה לסכן אתכם ונהגים אחרים בכביש, ולכן כדאי לחדול מהר ככל הניתן מפעולת הנהיגה, לא משנה כמה אתם ממהרים להגיע ליעדכם. פעולת הנהיגה דורשת מכם אחריות, ריכוז רב, קשב לסביבה ותשומת לב מוגברת, כך שבזמן התקף השתדלו לעצור בתחנת דלק קרובה, בשולי הכביש או ליד מדרכה בהקדם האפשרי.

נשמו ושתו מים

לאחר שעצרתם את הרכב, אתם יכולים להתחיל לנסות להרגיע את עצמכם בדרכים שיעילות עבורכם. ראשית, נסו להסדיר את הנשימות שלכם על ידי התמקדות בנשימות עמוקות ואיטיות דרך הפה. כמו כן, הנשימות המהירות שעלולות להיות בזמן ההתקף מייבשות מאוד את הפה, מה שיכול להעצים את התחושה הרעה בזמן ההתקף. לכן, אם יש ברשותכם בקבוק מים או אם עצרתם בקרבת מקום שניתן לרכוש בו בקבוק מים, תוכלו ללגום קצת מהמים בלגימות קטנות.

 

 

עשו תרגילי מיינדפולנס או דמיון מודרך

קיימים כל מיני תרגילים ושיטות שיכולים לסייע לנו במצבי דחק, כמו דמיון מודרך או מיינדפולנס. דמיון מודרך הוא שיטה שבאמצעותה ניתן להשתמש בדמיון שלנו כדי להרפות את הגוף מבחינה נפשית ופיזית כאחד, מה שהופך את השיטה למקובלת בהתמודדות עם התקפי חרדה. מיינדפולנס, בדומה לדמיון המודרך, גם הוא סוג של שיטה המאמנת את התודעה להתרכז בכאן ועכשיו, במטרה להגיע להרפיה של הנפש. תוכלו לתרגל שיטות אלו יחד עם מדריכים מקצועיים העוסקים בתחום, כך שבמקרה הצורך תוכלו לבצע את התרגילים באופן עצמאי ולהיעזר בהם.

התקשרו לאדם קרוב

לעתים הדרך הטובה ביותר להתמודד עם החרדה היא לדבר אותה, ועדיף לעשות זאת עם אדם שקרוב אליכם ושאתם סומכים עליו, במיוחד אם ברור לכם שהוא יודע כיצד לסייע לכם בזמן ההתקף. דיבור עם מישהו אחר בזמן התקף חרדה יכול להסיח את דעתכם ממה שאתם חווים וכך תוכלו להירגע בהדרגה. כמו כן, מי שתתקשרו אליו יוכל לנסות להרגיע אתכם דרך הטלפון ואף להגיע לקחת אתכם מהיכן שאתם נמצאים או לשלוח לכם מונית כדי שתגיעו ליעדכם בבטחה. בנוסף לכך, אם אתם חווים התקפי חרדה לעתים תכופות, אנחנו ממליצים לכם להגיע לגורם מטפל מקצועי מתחום בריאות הנפש שיוכל לסייע לכם ולהעניק לכם כלים בהתמודדות עם החרדה. אל תישארו עם זה לבד.

סיכום

לסיכום, התקפי חרדה הם אף פעם לא תופעה נעימה, על אחת כמה וכמה כאשר הם מתרחשים בזמן נהיגה. במצב כזה, עצרו מיד בצד ובצעו את הפעולות שעוזרות לכם להירגע. רק בריאות, והשתדלו לנהוג בבטחה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

שאלות בנושא חווים התקף חרדה בזמן נהיגה? כמה טיפים שיוכלו לעזור

למידע נוסף על חווים התקף חרדה בזמן נהיגה? כמה טיפים שיוכלו לעזור

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות