עברתם תאונת דרכים? שווה לבדוק – אולי תוכלו לתבוע בגין תביעת נזיקין

לעבור תאונת דרכים זה לעולם אינו נעים או פשוט, ועל כן טוב לדעת מראש מה נדרש לעשות. מכאן שאם אכן עברתם תאונה ואתם או הרכוש שלכם נפגע, ייתכן שבין היתר ניתן להגיש תביעת נזיקין. מהי המשמעות, מהי ההיתכנות, כיצד החוק מתייחס לתביעות נזיקין בגין תאונת דרכים, מי רשאי לתבוע, איך מתנהל התהליך, למי כדאי לפנות בנושא ומה חשוב לדעת? אספנו עבורכם את מיטב המידע הרלוונטי.

הגדרה

תביעת נזיקין מתייחסת לתביעה שבה נגרם נזק. אם לאדם ואם לרכוש שלו. מכאן ממש כפי שניתן להגיש תביעת נזיקין בגין גרימת נזק רפואי שנוצר בשל רשלנות רפואית, וממש כפי שניתן להגיש תביעת נזיקין בגין מעידה שנגרמה בשל תחזוקה של המדרכה, כך גם נזק שנגרם בגין תאונת דרכים עשוי להצדיק תביעת נזיקין. כפי שניתן להתחיל להבין, מדובר בסיטואציה שנוגעת למגוון נזקים, כאשר תמיד נדרשים להוכיח שנגרם נזק ושבמקביל קיים צד אשם, וזאת יש להוכיח ברמה של 51% (לעומת החוק הפלילי שבו יש להוכיח אשמה מעבר לכל ספק סביר). אי לכך מי שיחפש מידע על תביעות נזיקין עשוי למצוא מידע נרחב בנושא (מדובר בתחום שעוסקים בו רבות), אך כפי שלרוב מתברר, אין תחליף לייעוץ אישי של עו"ד שבקיא בתחום.

כיצד החוק מתייחס לתביעות נזיקין בתאונת דרכים?

כידוע, כל מי שעבר תאונת דרכים מוזמן לתבוע את החברה המבטחת של הרכב הפוגע. כאן ראוי לחדד שהנזק אינו נוגע רק להיבט פיזי או לנזק לרכוש, אלא בין מדובר גם בנזק נפשי. מה עושים אם הרכב הפוגע אינו מבוטח? עבור מקרים מעין אלו המדינה הקימה את הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים – קרנית. הנקודה היא שהמדינה מבקשת לסייע ככול הניתן, משמע אם נפגעתם טוב לדעת שתמיד יהיה ממי לקבל פיצוי.

 

 

חשיבות שלב התיעוד

עברתם תאונת דרכים? בנקודה זו לעדות יש חשיבות מכרעת. יש לתעד את הפגיעה, יש לגבות עדויות, יש לפנות לקבל טיפול רפואי (ולציין שהנזק נגרם בשל תאונת דרכים), יש לאסוף כל קבלה שנוגעת לטיפול רפואי וכמובן שיש להגיש תביעה לחברת הביטוח של הרכב הפוגע. מה עושים אם הנזק משפיע באופן מידי על החיים, אך הפיצוי עתיד להגיע רק בעוד כמה שנים, וזאת כי התביעה עומדת להימשך זמן רב? ובכן עבור מקרים מעין אלו קיים תשלום על חשבון הפיצוי העתידי. הליך זה מכונה "תשלום תכוף". מבקשים לנצל זאת? חיוני לקבל ייעוץ מקצועי, וזאת כדי לוודא שלא מפסידים.

אתם אשמים? עדיין תובעים!

כאמור, כל מי שעובר תאונת דרכים יכול להגיש תביעת נזיקין. זה יכול להיות הנהג, זה יכול להיות טרמפיסט וזה יכול להיות הולך רגל. פה ראוי לחדד שגם אם הנהג נפגע והוא זה שבעצמו אשם בתאונה, עדיין אפשרי לתבוע. עוד נסביר שעל מנת לייעל את ההליך מוטב להיעזר בעורך דין. מדוע? כיוון שעורך דין יידע כיצד להנחות בזמן התהליך. יידע מה בדיוק לדרוש, יסייע להתמודד מול ניסיונות של חברת הביטוח להימנע מאחריות ואף יסייע להשיג פיצויים מכמה כיוונים. נקודה זו מובילה לחדד נושא חשוב: לעיתים ניתן לתבוע מספר גופים בו זמנית, כך שבהחלט מוטב לנצל זאת. מבקשים להיעזר בעורך דין אך חוששים מהעלויות? עורכי דין בתחום נוהגים לבוא לקראת, נוהגים לגבות שכר טרחה כאחוז ידוע מראש מסך הזכייה. סעו בזהירות ובהצלחה!

שאלות בנושא עברתם תאונת דרכים? שווה לבדוק – אולי תוכלו לתבוע בגין תביעת נזיקין

למידע נוסף על עברתם תאונת דרכים? שווה לבדוק – אולי תוכלו לתבוע בגין תביעת נזיקין

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות